phone +32 476 66 70 27

Berkuus?

Mijn ouders en grootouders runden tot 1980 een zaak van fruit en groenten in het Brusselse. Geregeld mocht ik mee in onze Volkswagen-camionnette voorraad halen bij de ‘berkuzen’ in Sint-Pieters-Leeuw of Halle; kleine groenteproducenten uit het Pajottenland die toen de grootstad Brussel bevoorraadden van vers en lekkers!

Pas veel later ontdekte ik dat Berkuus de verbastering was van Boerkoos en van het nog oudere Broecksoys; inwoners van het broeck die al in de 14de eeuw groenten produceerden binnen de stadsmuren.

Een mooie naam met fijne herinneringen en een rijke geschiedenis om mijn activiteit waar stad en voeding een centrale rol in spelen aan te koppelen.

Ikzelf of hoe passie ondernemerschap werd


56 jaar en 33 jaar werkzaam in de bank (KBC) waarvan de laatste 10 jaar als business verantwoordelijke voor het land- en tuinbouwcliënteel ?

En dat comfort verlaten om zelfstandig ondernemer te worden ? Moet je goed gek voor zijn…

Of … eerder gepassioneerd ? 

Een tijdje geleden raakte ik alvast gefascineerd door wat er vandaag allemaal groeit en beweegt in de zgn. nieuwe landbouw. 

Jonge en minder jonge ondernemers bruisen van ideeën, praat ermee en je krijgt een boost van positivisme en ondernemerschap ! 

Langs de zijlijn blijven staan was geen optie, des te meer omdat ik ervan overtuigd ben een concrete toegevoegde waarde te kunnen leveren


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x